Evenementen Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie ‘Betoverd’ van Rian Warmoeskerken in Casa Casla

7 april @ 14:00 - 28 april @ 17:00

Gratis

Het werk van de Almeerse kunstenaar Rian Warmoeskerken is van 7 april tot en met 28 april te zien in Casa Casla aan het Weerwaterplein. Tijdens de opening van de expositie zullen Jos Rosier en Isabelle Peper de performance ‘A Siren’s Call’ uitvoeren.

De expositie ‘Betoverd’ bestaat uit twintig acrylverf schilderijen op canvas met als thema de betovering die uitgaat van de vrouw als muze.
Na een eerste tentoonstelling van de schilder in Cultuurdome Almere in de zomer van 2022, is zijn nieuwe figuratieve werk nu te zien in Casa Casla.
Portretten van vrouwen en poses van muzen in bevroren en desolate landschappen maken deel uit van de tentoonstelling.

‘Ik schilder mensen (bij voorkeur vrouwen) in een verstild, zo je wil ‘bevroren moment’. Dat kan een moment van geluk zijn of van ingetogenheid. Soms is het melancholie en het onvermogen tot communicatie dat de verstilling maakt. Maar wat het onderliggende gevoel ook is, voor mij is de betovering van zo’n moment de grondslag voor een schilderij.’

In die context ligt de vergelijking van de Muzen met de Sirenen voor de hand. De Muzen betoveren en vormen een bron van inspiratie. De Sirenen lokken zeelui naar de kust met hun betoverend gezang. Muzen inspireren tot het scheppen van schoonheid, maar op het eiland van de Sirenen ligt de dood en heerst teloorgang.

Dit gegeven was voor Jos Rosier en Isabelle Peper dan ook de inspiratie die ten grondslag ligt aan de bewegingsperformance ‘A Siren’s Call’ die zij tijdens de vernissage op 7 april zullen uitvoeren.

De opening van de expositie is op zondag 7 april van 14:00 uur tot 17:00 uur en is verder te bezoeken op zondag 14, 21 en 28 april van 14:00 uur tot 17:00 uur.
Zondag 28 april zal de Finissage plaatsvinden van 14:00 uur tot 17:00 uur met daarbij een korte solo-performance van Jos Rosier, getiteld ‘Off-Limits’.

Gegevens

Begin:
7 april @ 14:00
Einde:
28 april @ 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Casa Casla
E-mail
communicatie@casacasla.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Casa Casla
Weerwaterplein 3
Almere Stad, 1324 EE
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie