Evenementen Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Speuren naar Sporen in de Meivakantie

1 mei @ 08:00 - 17:00

€6.00
Kom 1 mei a.s. met het gezin naar Oostvaardersplassen Almere en ga speuren naar sporen!

Dieren zie je niet altijd, sporen wel. Want dieren kunnen zichzelf wel verbergen, maar niet hun aanwezigheid. Ze laten sporen na in verschillende vormen. Zie jij de pootafdrukken van het edelhert in de modder? Vaak gebruiken dieren hun eigen weggetjes. Die zullen we zeker ook aantreffen. Een veel gevonden spoor is de poep van dieren. Natuurlijk zijn er ook knaag- en vraatsporen. En sommige dieren laten ook een heel duidelijke geur achter.
In deze excursie gaan we op zoek deze sporen van de aanwezigheid van dieren, maar zeker ook naar de dieren zelf. Trek kleding aan dat lekker vies mag worden. Voor kinderen vanaf 4 jaar. Ouders mogen mee lopen.

Meer in de mei-vakantie:

Natuurbingo:

Ga in de meivakantie op zoek naar de dieren en planten van de Oostvaardersplassen. Tijdens de openingstijden van de Foodtruck ‘Go Wild’ bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is daar een gratis bingokaart te verkrijgen. Met deze leuke kaart ga je op zoek naar planten en dieren in het gebied. Check de actuele informatie over de Go Wild foodtruck hier: https://paviljoendeoostvaarders.nl/

Maak je eigen moederdagkaart:

Voor Moederdag is er 11 en 12 mei bij de Foodtruck gratis een speciale moederdagkaart te halen. Kinderen kunnen tijdens het wandelen in het gebied, een piep klein boeketje van grassen en bloemen plukken om in de kaart te stoppen om deze aan hun moeder te geven.

Wijze Uilenroute:
Het gehele jaar door kunnen kinderen de Wijze Uilenspeurtocht doen. Deze tocht start door het scannen van de QR-code op het bord bij de houten uil langs het fietspad bij het Natuurbelevingcentrum. Kijk voor meer informatie op onze website www.ovpalmere.nl
Wereld Trekvogeldag:
Op zaterdag 11 mei, is Wereld Trekvogeldag. Dit jaar besteden we door middel van diverse excursies aandacht aan dit fenomeen van vertrekkende wintergasten en terugkerende zomergasten. Dit jaar een dag met een gevarieerd aanbod aan excursies van ’s morgens vroeg tot in de avond. Ga met onze ervaren gidsen op pad voor een wandeling, vroege of late fotosafari of een rit met de Ecokar door het afgesloten kerngebied. Ontdek de vogels in alle vroegte met hun kakafonie aan geluiden, ga mee op een van de andere wandelingen die dag. Dit afwisselende gebied van moeras, bos en vlaktes herbergt een grote diversiteit aan vogels.
Naast de diverse excursie geeft de vogel- en natuurwacht Flevoland uitleg over het gebied vanaf de Jan van den Boschheuvel. Twee kramen en de foodtruck van Paviljoen de Oostvaarders maken het compleet. Ervaren vogelaar of gewoon zin om een keer mee te gaan het gebied te ontdekken, kijk op onze website www.ovpalmere.nl en boek een of meerdere van onze activiteiten.