Spits Koen Blommestijn wil er alles uithalen.

Meer vrouwen aan het fluiten krijgen en het niveau van de vrouwen die al fluiten naar een hoger plan tillen. Dat is in het kort de missie van Lizzy van der Helm. De dertigjarige topscheidsrechter die vlak voor de coronacrisis nog op het veld stond bij de interland tussen Polen en Moldavië is sinds begin dit jaar tevens werkzaam als ontwikkelaar vrouwenarbitrage bij de KNVB. “Het is een droombaan om te werken aan het fundament van de vrouwenarbitrage.”

Eind vorig seizoen maakte de Almeerse voetballer Koen Blommestijn (20) de overstap van FC Almere naar het tweede elftal van de Ajax Zaterdagamateurs. Nu tekent hij een contract voor twee jaar bij FC Volendam. Het gaat ineens razendsnel met de Almeerse spits.

Aanbod uit Amsterdam
Vorig jaar zomer mocht de jonge Almeerder meetrainen met jong Almere City FC, maar viel hij af omdat ze al genoeg spelers hadden. Ineens was daar het aanbod vanuit Amsterdam. “Ik startte bij het tweede van de Ajax Zaterdagamateurs waar ik in twaalf wedstrijden negentien keer scoorde. Ik stroomde daardoor al snel door naar het eerste. Ook daar speelde ik goed en scoorde ik in tien wedstrijden vijf goals. Ineens kreeg ik aanbiedingen van clubs en zaakwaarnemers. Het meest interessante aanbod voor mij kwam van FC Volendam. Ze willen echt in me investeren en een betere speler van me maken. En dat is wat ik ook wil. Daar ben ik gevoelig voor. Ik maak sowieso al mijn keuzes op gevoel. Ik denk dat ik me bij FC Volendam beter kan ontwikkelen.”

Fysiek fit zijn
Blommestijn is een echte spits, die alles er alles voor over heeft om te scoren. “Ik ben echt gedreven, ja. Ik werk keihard om de beste te worden”, zegt Blommestijn. “Ik wil fysiek fit zijn. Bij elke stap die ik het afgelopen jaar maakte moest ik wennen aan het hogere spelniveau. De eerste week wordt ik dan bij een rondo compleet weggetikt. Maar een week later wil ik degene zijn die de anderen laat rennen. Die instelling past bij een spits. Ik kan overigens ook goed uit de voeten als vleugelaanvaller, zowel op de linker- als rechterkant.”

Jong Volendam
Blommestijn tekende een contract van twee jaar bij de Volendammers, met een optie voor een derde jaar. “Ik begin bij Jong Volendam maar ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk naar het eerste door te stromen. Het is weer een stap hoger. Ik wil heel graag profvoetballer worden, dus aan mijn inzet zal het niet liggen. Ik ga niet zeggen waar mijn plafond ligt, dan kan het alleen maar tegenvallen. Er kan zoveel gebeuren in de voetballerij. Achteraf wil ik terugkijken op mijn carriere en zeggen ik heb er echt alles uitgehaald wat erin zat.”

Geschreven door