Talent Koen Blommestijn voelt zich als een vis in het water bij FC Volendam.

De in Amstelveen geboren Koen Blommestijn begon met voetballen bij Legmeervogels in Uithoorn, vervolgens naar SV Argon in Mijdrecht en daarna naar  het Almeerse ASC Waterwijk. Toen  hij later naar FC Almere ging werd hij gescout door Ajax amateurs.

Ontwikkeling

Blommestijn: “Voordat ik naar de senioren ging ben ik zes maanden op reis gegaan voor persoonlijke ontwikkeling. Maar ik ben altijd blijven voetballen in het buitenland. In Amerika en Canada ben ik mee gaan trainen met verschillende clubs en universities. Toen ik aanbiedingen kreeg om in Amerika en Canada te blijven voetballen, kreeg ik vertrouwen om ooit nog eens in het betaalde voetbal te slagen.

Eenmaal in Nederland had ik gekozen voor een club uit mijn buurt in Almere, namelijk FC Almere. Ik genoot van het voetbal en twee keer trainen in de week vond ik zeker niet genoeg. Ik wilde wat bereiken en begon daarom voor mezelf te trainen naast de clubtrainingen. We eindigde toen tweede in de 2e klasse. Meerdere mensen zeiden dat ik hoger kon gaan voetballen.

Uiteindelijk kreeg ik de kans om naar Ajax zaterdag te gaan en begon in het tweede team.  Ik scoorde vrij makkelijk en ik kwam  snel in het eerste team terecht, dat in de derde divisie speelde. Ik scoorde 19 goals in twaalf wedstrijden. Bij een invalbeurt  scoorde ik in de 93e minuut de winnende goal voor Ajax.  Na die wedstrijd was ik een vaste waarde voor het eerste team om uiteindelijk met vijf goals in tien wedstrijden het seizoen abrupt te moeten afsluiten ten gevolge van het verschrikkelijke virus”, aldus de talentvolle speler.

Heerlijk gevoel

Elke dag is Blommestijn bezig met voetbal, simpelweg omdat voetbal hem gelukkig maakt. Scoren geeft hem een heerlijk gevoel.  Hij heeft de wil en discipline om zo hoog mogelijk te komen. Deze wil is zeker nodig omdat hij van ver komt: zaterdag tweede klasse.

“Mijn vader heeft naast zijn bedrijf zijn sportmassage certificaten behaald om mij te helpen waar nodig. Ook kijk ik met hem wedstrijden terug en analyseer ik wat ik beter kan doen. Fijn dat ik dat met m’n vader kan doen mede gezien dat hij veel ervaring heeft met spelers. De stap naar Jong Volendam vind ik echt geweldig. Naast dat ik FC Volendam een prachtige club vind, past mijn wil om beter te worden bij het plaatje van Jong Volendam om vijf dagen per week te trainen en alles wat daarbij komt kijken. Ik kan niet wachten om te beginnen., en hoop dan ook een super start te maken en wil graag mijzelf beter maken om dan bij mijn nieuwe club Volendam te gaan slagen” aldus Koen Blommestijn. 

foto: Koen Blommestijn super gemotiveerd bij de training.

Geschreven door