GGD klaar voor testen onderwijspersoneel & Sportleiders

GGD Flevoland is klaar voor het testen van mensen die werken in het onderwijs of die sporttrainingen geven aan jongeren. Omdat de basisscholen na de meivakantie weer openen, heeft het kabinet toegezegd dat leraren en trainers zich vanaf 6 mei kunnen laten testen op het coronavirus.

Onderwijspersoneel en sportbegeleiders uit de hele provincie kunnen zich in Lelystad laten testen op COVID-19. Dat is dezelfde plek waar ook zorgpersoneel voor een test moet zijn. De testlocatie in Lelystad kan 200 testen per dag verwerken. Hier dienen dus ook de mensen die getest worden vanuit Almere zich te melden. In de afgelopen vier dagen zijn er in totaal 142 mensen langsgekomen voor een test, terwijl er dus ruimte was voor 800 mensen. De GGD maakt zich daarom geen zorgen over gebrek aan capaciteit voor het testen van mensen uit het onderwijs.

GGD Flevoland heeft alle leraren en mensen die sporttrainingen gaan geven geïnformeerd over de mogelijkheden van het testen en hoe dat in zijn werk gaat. Mensen die in aanmerking komen voor de test kunnen zich sinds 4 mei inschrijven. Dit gebeurd via een bedrijfsarts of indien niet aanwezig een leidinggevenden.

Bron Omroep Flevoland & GGD Flevoland

Geschreven door