Pannenkoeken boot Almere Haven failliet

De Pannenkoekenboot in de Havenkom van Almere Haven is failliet. Het faillissement is dinsdag uitgesproken door de rechtbank in Utrecht.

Vlak voor de intelligente lockdown maakte het restaurant nog reclame op Facebook. Het is niet duidelijk of het bedrijf toen al in financiële nood zat of dat de coronacrisis de voornaamste reden voor het faillissement is. Het is ook nog niet duidelijk of er een doorstart komt en wat er met het personeel gaat gebeuren.

Bij het restaurant waren tot de coronacrisis meer dan 100 soorten pannenkoeken te eten. Waaronder bijvoorbeeld een rotipannenkoek. Voor veel mensen in Almere is het schip onlosmakelijk verbonden met de havenkom. Het is niet duidelijk of het straks geheel gaat verdwijnen uit het straatbeeld.

Rode Kruis
Het schip draag de naam JOHANNA en werd net voor het begin van de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Tijdens en na de oorlog werd het gebruikt als binnenvaartschip voor de Rode Kruis. Uiteindelijk werd JOHANNA verbouwd en kreeg ze drie masten, waarvan de langste dertig meter de lucht in rijkt.

Geschreven door