Politie helpt om passagiers uit een te volle trein te halen

De politie is er donderdagochtend om 7:30 uur bij station Weesp aan te pas gekomen om passagiers uit een te volle trein te halen. De trein was een uur daarvoor in Zwolle vertrokken en had passagiers uit onder meer Lelystad en Almere opgehaald. Bestemming was Amsterdam Centraal.

Bij station Weesp constateerde personeel van NS dat er te veel mensen in de trein zaten waardoor een onderlinge afstand van anderhalve meter niet gewaarborgd kon worden. Volgens een woordvoerder van NS werd daarop aan passagiers gevraagd om weer uit te stappen, maar aan die oproep gaf niemand gehoor.

Een onbekend aantal mensen moest daarna onder politietoezicht de trein verlaten. Zij konden met een latere trein hun weg vervolgen.

Ook na 1 juni kan dit nog voorkomen
Volgens de woordvoerder van de NS zijn dergelijke voorvallen nu nog op één hand te tellen. En ondanks dat de NS na 1 juni weer met de reguliere dienstregeling gaat rijden, kan ook dan nog gebeuren dat er te veel mensen in de trein zitten. Het is op dat moment aan treinpersoneel de taak om d

it in de gaten te houden. Volgens de woordvoerder kan vanwege de coronamaatregelen maar veertig procent van de zitplaatsen in de trein bezet worden.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door