Almere in top 10 hoogste toeristenbelasting

Almere staat in de top tien van gemeenten die de meeste toeristenbelasting heffen. Met 5,57 euro per persoon per nacht deelt de gemeente de zevende plek met Houten en Westland, blijkt uit een overzicht van Bungalowparkenoverzicht.nl. Almere weer op een top tien lijst waar je niet bij wilt horen.

Amsterdam is het allerduurst met 10,80 euro per persoon per nacht. In het Overijsselse Olst-Wijhe is de toeristenbelasting het laagst met slechts 50 cent. In totaal zijn er ook 54 gemeenten die geen toeristenbelasting heffen, waaronder Lelystad, Amersfoort en Hilversum.

Toeristen overnachten binnen Flevoland het goedkoopst in Lelystad, gevolgd door Dronten met 95 cent.

Gemeenten dachten aan het begin van dit jaar nog dat ze 40 procent méér toeristenbelasting zouden ophalen. Dat zal door de coronacrisis veel lager uitvallen, verwacht Bungalowparkenoverzicht.nl.

De stad heeft veel toeristen nodig om de faciliteiten van de stad te kunnen betalen, maar de ondernemers hebben bezoekers nodig. Is het dan niet beter de toeristen minder te belasten, de hotels en camping beter in de markt zetten en zo publiek naar de stad te trekken.

Geschreven door