Buurt wil dat gemeente geliefde afgebrande steiger herstelt

Meerdere inwoners van de Almeerse Waterwijk willen dat de gemeente zo snel mogelijk een afgebrande steiger aan de Leeghwaterplas herstelt. De steiger, die gedeeltelijk van kunststof is, werd rond de jaarwisseling in brand gestoken en is sindsdien niet meer bruikbaar voor de buurt.

Reden voor Anouk Smeink en Ayla Anink, allebei dertien jaar oud, om een handtekeningenactie te beginnen om de populaire steiger te laten repareren. “De hele buurt heeft plezier van deze plek”, legt Ayla uit. “Het is ook de meest veilige plek van de plas om het water in en uit te gaan.”

Inmiddels hebben Ayla en Anouk al ruim zestig handtekeningen opgehaald. Als ze de hele buurt hebben gehad, gaan ze de handtekeningen aanbieden aan de gemeente en hopen daarmee het herstel van de steiger te bespoedigen.

“Het is gewoon super balen, want het is echt wel een geliefde plek”, vertelt Anouk. “We komen hier om aan te meren met boten en lekker te zwemmen en nu kan dat dus niet meer.”

Ondanks dat buurtbewoners al wel contact hebben gehad met de gemeente is er na zes maanden nog steeds geen zicht op reparatie. “Ze zeggen dat het te duur is en dat het nu vanwege de coronacrisis niet uitkomt.” Toch laten Ayla en Anouk het er niet bij zitten en willen ze dat de gemeente de steiger nog deze maand maakt.

De gemeente laat in een reactie weten dat het de bedoeling was om de steiger in 2021 te repareren. De gemeente begrijpt dat het een belangrijke plek is voor de buurt en gaat kijken of het gereserveerde budget naar voren kan worden gehaald. Als dat lukt, dan wordt de steiger alsnog zo snel mogelijk vervangen.

Geschreven door