Dennis Verwer ziet uitdaging en afleiding bij SC Buitenboys.

De KNVB start volgend seizoen een nieuwe O23-competitie om de overgang van jeugdspelers naar het seniorenvoetbal in betere banen te leiden. SC Buitenboys is één van de clubs die aan die nieuwe competitie mee gaat doen. 

De 30-jarige Almeerder Dennis Verwer wordt de trainer van het nieuwe O23-team van Buitenboys. Vanaf volgend seizoen trainen O23 en het eerste team zij aan zij op het hoofdveld. Het tweede team valt niet meer onder de selectie en is ‘gedegradeerd’ tot een vriendenteam.

Trainersloopbaan

Verwer is in het dagelijks leven sportdocent en is een geboren en getogen Almeerder. Zelf speelde hij op hoog amateurniveau bij het Heemskerkse ADO’20 en daarna in IJmuiden bij Stormvogels en tot slot bij ASC Waterwijk. Op 28-jarige leeftijd hing hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen om zich volledig te richten op zijn trainersloopbaan.  Na het trainen van diverse jeugdteams maakt hij nu langzaam stappen richting het seniorenvoetbal.

Voordat zijn trainersloopbaan startte bij de A1 van FC Omniworld, het huidige Almere City FC, trainde Verwer meerdere jeugdteams bij SV Almere. “Voor mijn UEFA B moest ik tijdens mijn opleiding Sport en Bewegen in Hilversum stage lopen. Dat deed ik bij Lodewijk de Kruijff. Geen slechte omgeving om te beginnen”, aldus Verwer.

Inmiddels is Verwer al weer een stapje verder. Hij geeft sport en bewegingslessen op PrO Almere, een praktijkschool, en heeft UEFA B op zak en zou in principe ook het eerste team van SC Buitenboys mogen trainen. “En ik wil nog verder. Ik ga proberen om voor mijn 35e ook UEFA A op zak te hebben. Dat moet te doen zijn.”

Geschreven door