Competitiestart met mooie duels voor Almeerse clubs.

Zaterdag gaat het grote werk voor de voetbalamateurs weer beginnen. Na diverse oefen en bekerduels zal men er moeten staan om dit seizoen weer optimaal te gaan presteren.

Goed voorbereid.

Voor tweedeklasser ASC Waterwijk staat een pittig duel op het programma bij CSW in Wilnis. Nadat Waterwijk vorige week de 2e bekerronde bereikte is de selectie van trainer/coach Ben Vis goed voorbereid op het eerste competitieduel. Vorig seizoen wist men net niet door te stoten maar deze competitie gaat men een nieuwe poging wagen om een klasse hoger af te dwingen. De Almeerders zijn dit seizoen ingedeeld in de Utrechtse regio en zal op behoorlijk wat tegenstand kunnen rekenen. Het duel tegen CSW begint zaterdag om 14.30 uur.

Uitdaging.

Voor de kersverse tweedeklasser SC Buitenboys die in dezelfde afdeling is ingedeeld zal het zeker niet anders zijn. Trainer/coach Mark Steur zag zijn ploeg vorig seizoen ruim kampioen worden en zal de tweede klasse een mooie uitdaging zijn hoe ver zijn selectie momenteel staat. Door het verlies vorige week ging men niet door in de beker en is alles dus nu op het komende seizoen gericht. De talentvolle ploeg van de Almeerders is zeker een aanwinst voor de tweede klasse. De eerste competitiewedstrijd is men vrij dus heeft men nog een week om de puntjes verder op de i te zetten.

Verjongd team.

Het vorig seizoen gedegradeerde FC Almere krijgt weer de kans om het verloren terrein  te heroveren. Men is ingedeeld in de derde klasse C en gaat ook de Utrechtse regio in. Trainer/coach Sandor Augustijn kreeg de zware taak om een nieuw verjongd team samen te stellen zodat men komend seizoen goed kan meedraaien in deze klasse. De beker competitie verliep niet helemaal optimaal maar de laatste twee duels werden wel ruim gewonnen maar men ging niet door in de beker. Zaterdag begint men een thuisduel tegen sv Baarn. Een tegenstander die niet geheel onbekend is bij Augustijn daar hij hier al eens trainer was. FC Almere hoopt zaterdag het goede spel van de afgelopen wedstrijden voort te zetten en te beginnen met een goede competitiestart. Het duel op sportpark de Marken begint om 14.00 uur.

Mee doen voor de prijzen.

Voor vierdeklasser Forza Almere wordt het komend seizoen weer een mooie uitdaging. trainer/coach Sander Schoonderwoerd wil met zijn selectie weer mee gaan doen voor de prijzen. Afgelopen seizoen haalde men de nacompetitie maar strandde uiteindelijk. De bekerduels verliepen wisselvallig voor de Almeerders maar men is vastbesloten om aan een goede start te beginnen en dat zal dan moeten gebeuren in een uitwedstrijd bij vv Kockengen. Dit duel start zaterdag om 14.30 uur. 

Later volgen de verslag op Omroep Almere.

Geschreven door