Hoger beroep Surinaamse riviermoord uitgesteld

Het hoger beroep in de zaak tegen een 38-jarige Amsterdammer, die in 2015 zijn Almeerse vriendin zou hebben vermoord in Paramaribo, is maandag niet van start gegaan. De verdachte is ziek en daardoor niet in staat om de zitting in Leeuwarden bij te wonen.

Sharied S. is vorig jaar door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot twintig jaar cel. De rechtbank achtte bewezen dat hij in Suriname zijn vriendin doodde om 3 ton aan verzekeringspremie op te strijken. S. zegt zelf onschuldig te zijn.

Voor het hoger beroep zijn meerdere dagen uitgetrokken. Onduidelijk is of de zaak morgen alsnog van start kan gaan. Het lijkt erop dat de medische situatie van de verdachte dit niet toelaat. Het hof wil echter duidelijkheid over de ernst van de situatie, voordat besloten wordt of en wanneer verder gegaan kan worden.

Irritatie over bureaucratie bij gevangenis
Het lukt de advocaat-generaal van het OM en de advocaat van Sharied S. echter niet om de benodigde medische verklaring te verkrijgen van de gevangenis in Zaanstad. Dit tot zichtbare irritatie van beide partijen.

De PI Zaanstad zou erg bureaucratisch omgaan met de situatie en geen haast willen maken met het laten ondertekenen van de formulieren, waarin S. aangeeft dat medische informatie gedeeld mag worden. Ook het gerechtshof toonde zich ongelukkig over de gang van zaken. Mogelijk kan de rechtszaak hierdoor pas in het najaar worden voortgezet.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door