OM: rapper is brein achter ontvoering moeder en kinderen

Het OM ziet een 23-jarige rapper uit Lelystad als de organisator van de gewelddadige ontvoering en marteling van een jonge moeder en haar twee kinderen in een woning in Almere. Dat gebeurde rond de jaarwisseling.

De rapper is er zelf van overtuigd dat hij voor 100.000 euro bestolen is door deze vrouw. Dat bleek donderdag in de rechtbank in Amsterdam waar vijf mannen en een 29-jarige vrouw uit Almere terechtstaan. De vrouw had haar woning ter beschikking gesteld voor de ontvoering.

De politie bevrijdde het slachtoffer op Nieuwjaarsdag uit een woning aan de Nobelstraat in Almere. De vrouw werd daar met haar jonge kinderen door twee mannen vastgehouden. Zij vertelde dat zij was ontvoerd uit haar woning in Amsterdam. Ook was zij gemarteld met kokend water en geslagen met een pistool.

Dertien getuigen
Volgens de verdachten liggen de zaken heel anders. De Amsterdamse zou veel geld hebben gestolen van de rapper. Volgens hun advocaten heeft de vrouw dit ook toegegeven. Op verzoek van de verdediging wees de rechtbank dertien getuigen toe, die het verhaal van de rapper zouden kunnen ondersteunen.

Een 27-jarige broer van de rapper en de vrouw uit Almere zijn eerder vrijgelaten. De advocaten vroegen de rechtbank om het voorarrest van de andere verdachten na zes maanden op te heffen. De rechtbank wees die verzoeken af. De rapper en drie andere verdachten, twee mannen van 19 en een van 21 jaar oud, blijven in voorarrest.

De zaak wordt in november inhoudelijk behandeld.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door