Timmerman maakte geheime vakjes voor drugssmokkel

Een 42-jarige timmerman uit Almere hangt een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van acht maanden boven het hoofd. Die straf eiste de openbaar aanklager maandag bij het Arnhemse gerechtshof. De timmerman maakte in 2014 op verzoek van een drugsbende een cd-meubel met geheime opbergvakjes, waarmee 7 kilo xtc-pillen naar het buitenland kon worden gesmokkeld.

De Almeerder is in 2016 door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, maar tegen die straf ging hij in hoger beroep. Onder druk van financiële problemen is hij destijds op het verzoek ingegaan om het speciale meubel te maken, zo verklaarde hij. Nu hij hard geknokt heeft om zijn leven op de rit te krijgen en zijn schulden heeft afbetaald, wil hij niet meer de cel in. De zaak is inmiddels ook wel erg lang geleden.

De openbaar aanklager benadrukte dat de timmerman met het maken van het meubel voor drugssmokkel een belangrijke schakel is geweest in het illegale circuit. De xtc was bestemd voor Australië. Deze smokkel mislukte overigens. Bij een inval in Zeewolde werden de drugs gevonden voor ze verstuurd waren. Als de smokkel wel gelukt was, zou de timmerman nog twee van dit soort cd-meubels maken.

Toch toonde de aanklager ook begrip voor de ‘financiële wurggreep’ waarin de man zich bevond en voor de lange periode van onzekerheid naar de behandeling van zijn zaak in hoger beroep. Ze eiste daarom nu geen onvoorwaardelijke celstraf meer.

De uitspraak in de zaak is op 6 juli.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door