Arrestant verwondt advocate in cellencomplex Almere

Een 50-jarige man uit Lelystad heeft tijdens een ondersteunende actie de politie aangevallen met zelfgemaakte wapens. De man is aangehouden en overgebracht naar een cellencomplex in Almere. Daar werd hij opnieuw agressief en viel hij zijn advocate aan. Dat meldt de politie.

Agressief

De verdachte verzette zich hevig tijdens de aanhouding en heeft daarbij lichte verwondingen opgelopen. Zijn wapens zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Op de dag dat de wapens van de man in beslag werden genomen, werd hij overgebracht naar een cellencomplex in Almere. Hier leek hij gekalmeerd, maar toen hij eenmaal in gesprek was met zijn advocate werd hij weer agressief. “Hij heeft de advocate toen aangevallen en verwond. Zowel de advocate als de politiemedewerkers hebben aangifte tegen de man gedaan vanwege mishandeling”, aldus de politie.

Deurwaarder Lelystad

“Op woensdagochtend rond 9.30 uur verleende de politie ondersteuning aan een deurwaarder bij de Lagune in Lelystad”, meldt de politie. “De bewoner stelde zich agressief op en gooide daarbij voorwerpen naar de aanwezige politiemensen. Bij een tweede poging om contact te maken met de man, werd duidelijk dat hij in het bezit was van zelfgemaakte wapens. Daarom is er overgegaan op een aanhouding, waarbij ook een politiehond is ingezet”.

Geschreven door