Bank doorziet oplichting van oudere Almeerse

Een poging van twee werklieden om een Almeerse vrouw voor duizenden euro’s op te lichten is voorkomen door alertheid van haar bank. Het fraudeteam van de bank lichtte de politie in over het misdrijf.

De oudere vrouw deed verschillende pogingen de twee ‘behulpzame’ mannen te betalen voor dubieuze werkzaamheden. Door pinlimieten slaagde ze daarin niet.

De verdachten boden de Almeerse werkzaamheden aan, vooral op haar dak. Na een rekening van 40 euro signaleerden de twee steeds meer noodzakelijke werkzaamheden. De nota liep op tot 3500 euro. Mislukte pogingen om te pinnen vielen bij de bank op.

De bank blokkeerde de rekening toen bleek dat de mannen op hun eigen smartphone internetbankieren voor de rekening van de vrouw wilden installeren. Daarop werd de politie van Almere ingeschakeld, die de verdachten arresteerde.

Geschreven door