Dion Malone hoopt op buitenlands avontuur

Profvoetballer Dion Malone uit Almere vertrekt deze zomer definitief bij eredivisieclub ADO Den Haag. De 31-jarige rechtsback wil komend seizoen bij een buitenlandse club gaan spelen.

ADO Den Haag heeft eind maart formeel het aflopende contract van Malone opgezegd. Sindsdien was er weinig contact meer tussen speler en club. “Ik heb wel iets gehoord. Ik heb gehoord dat ze financieel natuurlijk achteruit gaan. Dat heeft ook te maken met de coronacrisis. Maar dat ze mij als één van de spelers zagen om wél te behouden en waarschijnlijk een aanbieding te doen. Alleen daarna heb ik niks meer gehoord. Hoe dat precies zit, weet ik niet”, aldus Malone.

Meer van wereld zien
Malone speelde vanaf 2012 bij ADO Den Haag en maakte tussendoor één seizoen (2018) een uitstapje naar Azerbeidzjan. Nu aast de Almeerder opnieuw op een buitenlands avontuur. “Ik wil wat meer van de wereld zien en met voetbal kan dat gelukkig. Scandinavische landen, Duitsland of België, maar ook de zandbak (Midden-Oosten) is een optie. Toevallig speelt Mikhael Rosheuvel (ex Almere City FC) daar en die heeft wel goede verhalen, dus het lijkt mij ook wel leuk om daar te spelen.”

FC Omniworld
Malone begon in 2008 zijn profcarrière bij Almere City FC (het toenmalige FC Omniworld) en speelde tot 2012 in Almere. De verdediger sluit een terugkeer op het oude nest in de toekomst zeker niet uit. “Kijk, ik woon zelf ook in Almere. De club is echt heel goed bezig, al jaren. Ze hebben echt een goed plan. Ik zou het een eer vinden om op een gegeven moment terug te keren bij Almere City FC. Alleen op dit moment nog niet, ik blijf nu nog supporter, maar op een dag hoop ik hier terug te keren”, aldus Malone.

Bron: OF

Geschreven door