Ashleigh Weerden hoopt op mooie transfer.

Voetbalster Ashleigh Weerden uit Almere hoopt deze zomer een mooie transfer te maken naar een buitenlandse club. De 20-jarige speelster van FC Twente is deze zomer transfervrij en wil het liefst komend seizoen in de Franse of de Engelse competitie gaan spelen.

teleurstelling

Weerden hoorde vorige week tot haar grote teleurstelling dat de vrouwen-eredivisie vanwege het coronavirus niet meer hervat zal worden. “We stonden derde, maar alleen de eerste twee ploegen kregen een ticket voor de Champions League. Daar vallen wij nu net buiten, omdat de competitie gestopt is. Dat is jammer, want ik denk echt dat we er nog wat uit hadden kunnen halen. Het is jammer dat het zo eindigt.”

De Almeerse wil volgend seizoen graag in de Franse of in de Engelse competitie actief zijn. “Ik zie Frankrijk heel erg zitten, gewoon omdat ik de taal al een beetje spreek en omdat de Franse voetbalcultuur mij erg trekt. Ook Engeland heeft een hele mooie competitie. Er wordt daar alles aan gedaan om het vrouwenvoetbal op niveau te krijgen. Er wordt daar enorm geïnvesteerd in het vrouwenvoetbal, dus ik denk dat die twee competities wel duidelijk mijn voorkeur hebben.”

Olympische Spelen

De 20-jarige international wilde eigenlijk deze zomer met de ‘Oranje Leeuwinnen’ meedoen aan de Olympische Spelen van Tokio. Maar ook de Olympische Spelen werden vanwege het coronavirus met een jaar uitgesteld. “Het is jammer dat het niet doorgaat, maar het geeft mij wat extra tijd om mij nog beter te ontwikkelen. Om nog beter mijn stempel te drukken op het team en nog meer dingen af te kunnen dwingen. Eigenlijk is het dus een geluk bij een ongeluk voor mij”, aldus een ambitieuze Ashleigh Weerden.

Geschreven door