Forse toename van aantal landen die meedoen aan Floriade

Steeds meer landen doen mee aan de Floriade in Almere. Zo’n 33 landen hebben zich inmiddels aangemeld om deel te nemen aan de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022. Daar zijn grote Europese landen bij als Duitsland en Frankrijk. Dat schrijft de gemeente in de halfjaarlijkse voortgangsrapportage voor het evenement.

Politieke partijen in Almere maakten zich grote zorgen over het aantal buitenlandse inzendingen. Afgelopen september hadden zich nog maar vier landen officieel aangemeld waaronder China. Ook de werving van de nationale deelnemers ligt volgens de gemeente op schema. Er zijn nu 210 nationale inzendingen.

Minder mensen aan een baan
In de voortgangsrapportage staat ook dat het Floriade Werkbedrijf dit jaar minder mensen aan een baan zal helpen dan verwacht. Het doel was om 30 tot 40 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen bij bedrijven die meewerken aan de Floriade. Dat zijn er tot nu toe 9. Dat komt volgens de gemeente door de coronacrisis, de stikstofproblematiek en doordat een groot deel van het permanent vastgoed pas na de Floriade wordt gerealiseerd. Het Werkbedrijf verwacht wel dat de doelstelling om in totaal 340 mensen aan het werk te helpen wordt gehaald.

Arboretum
Het planten van bomen voor het arboretum is ondanks de coronacrisis volop doorgegaan. Inmiddels zijn zo’n 2300 nieuwe bomen op het Floriadeterrein geplant. Na de zomer wordt begonnen met het planten van 15.000 heesters en struiken. Het arboretum vormt het hart van de Floriade. In vakken van A tot en met Z, komen bomen en planten te staan die beginnen met een van die letters.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door