KNVB pakt onderzoek weekendvoetbal weer op

De KNVB inventariseert bij alle amateurclubs of ze met hun eerste elftal op zaterdag of op zondag willen spelen. Veel clubs maakten de overstap al naar het zaterdagvoetbal.

Door deze ontwikkelingen wordt een belangrijk doel van de KNVB, het organiseren van spannende en aantrekkelijke competities, een steeds grotere uitdaging. Daarom denkt de KNVB na over weekendvoetbal; het samenvoegen van de zaterdag- zondagklasse, ingedeeld per niveau.

Door de coronacrisis lag het onderzoek dat in februari was opgestart bijna zes maanden stil, begin juli heeft de KNVB de draad weer opgepakt om de amateurclubs te peilen naar hun standpunt. De komende dagen ontvangen alle veldvoetbalverenigingen en senioren voetballers (standdaardteams) een online vragenlijst waarin zij hun mening duidelijk kunnen maken over dit onderwerp.

Geschreven door