Onzekerheid KNVB en amateurclubs over Regio Cup

De KNVB zet vanwege het afbreken van het competitieseizoen de komende maanden volop in op de Regio Cup, maar dit heeft flinke nadelen voor de plannen van amateurclubs. Dat blijkt uit de berichtgeving van De Stentor dinsdagmiddag.

Amateurclubs maakten de afgelopen maanden onderling veelvuldig plannen om onderlinge toernooien te organiseren wanneer de coronabesmettingen dit zouden toelaten. Verenigingen zien de toernooien als ideale voorbereiding richting volgend seizoen en willen daarom met de selecties van het seizoen 2021/2022 spelen. Met de Regio Cup wordt dit echter onmogelijk gemaakt, omdat de Nederlandse voetbalbond het niet toestaat om vóór de overschrijvingsdatum van 15 juni met nieuwe spelers aan te treden. “Inschrijving van nieuwe leden is volgens de bond continu mogelijk, maar het is de vraag of de overschrijvingsdatum van 15 juni daarvoor wordt vervroegd, bijvoorbeeld naar 1 mei. De KNVB lijkt daarvan niet af te willen wijken”, zo schrijft de krant.

Verenigingen hebben uiteraard de mogelijkheid om niet deel te nemen aan de Regio Cup en een eigen toernooi op touw te zetten, maar ook dan lopen zij tegen problemen aan. “De KNVB houdt voor haar arbiters vast aan de Regio Cup en maakt daarmee duidelijk dat zij geen voorstander is van ‘wilde competities’. Met alle gevolgen van dien.” Clubs die zich willen uitschrijven hebben tot 19 maart de kans om dat via Sportlink te doen. De uitschrijving verloopt via de wedstrijdsecretaris.

Geschreven door