Meer stress bij Almeerse jeugd

Jongeren in Almere hebben meer last van stress door school, verplichtingen en persoonlijke problemen dan leeftijdgenoten elders. In de rest van Flevoland is die druk fors minder en elders in het land ook.

Dat is één van de uitkomsten in het jaarlijkse onderzoek dat de GGD Flevoland onder jongeren in Almere liet doen. Negen procent van de ondervraagden geeft aan problemen te hebben met gebruik van sociale media en gamen. Bij drie procent is deelnemen aan games zelfs verslavend.

Daarentegen valt het overmatig gebruik van alcohol in Almere mee, vergeleken met de rest van de provincie en de rest van het land. Jongeren in Almere roken ook aanzienlijk minder dan anderen.

Ruim driekwart van de ondervraagde jongeren in Almere voelt zich gelukkig. In het hele land is dat gunstiger: 84 procent.

(De jongeren op de foto hebben niets te maken met dit bericht)

Geschreven door