Regie over je gezondheid! | Een boek van Cors van den Berg

‘Waarom wachten op het Coronavaccin, als we nu al kunnen beginnen met ons immuunsysteem te boosten. Geen risico’s of bijwerkingen en gegarandeerd succes!’ zegt de auteur van Chronisch Gezond, Recept voor een Vitaal Leven. Hij legt daarin uit wat we kunnen doen tegen deze en andere gezondheidsrisico’s; waarom we de overheid, en de voedings- en farmaceutische bedrijven niet op hun blauwe ogen moeten geloven, en hoe we ons immuunsysteem sterker kunnen maken waardoor we (nog) meer beschermd zijn tegen ziekteverwekkers als het coronavirus.

Chronisch Gezond, Recept voor een Vitaal Leven is alweer het vijfde boek van Cors van den Berg, en het derde over (onze) gezondheid. Met verplichte vaccinatie en het onontkoombare 5G in het verschiet, komt het als geroepen. Het gaat over hoe je als burger omgaat met de bedreigingen van je gezondheid: bewerkte voeding, synthetische medicatie en andere gevaren die het huidige tijdperk op ons afstuurt. Het legt uit hoe het zo ver heeft kunnen komen, wat de vervelende gevolgen zijn, maar vooral wat je er als burger zelf aan kunt doen.

Waar komt die titel vandaan?

‘Een maand voor ik het manuscript in moest leveren bij de uitgever, belandde ik toevallig op de website van het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en milieu. Daar las ik tot mijn grote verbazing dat er op 1 januari 2018 bijna tien miljoen mensen in Nederland chronisch ziek waren. Daar schrok ik van. Hoe is het mogelijk in een land als Nederland, dat zich op de borst klopt omdat onze gezondheidszorg tot de besten ter wereld behoort? Maar aan de andere kant was het een cadeautje dat ik dankbaar uitpakte. Mijn boek geeft namelijk het antwoord op de vraag: hoe heeft het zo ver kunnen komen?’

In het boek geef je aan dat een sterk immuunsysteem de oplossing is. Wat kunnen we daar zelf aan doen?

‘Omdat we als soort sinds onze geboorte, zeg miljoenen jaren geleden, altijd natuurlijk hebben gegeten en gedronken – denk aan noten, zaden, planten, vis, vlees, water zonder chemische bestrijdingsmiddelen, hormonen, e-nummers, etc. – weet ons lichaam precies hoe het daar mee om moet gaan.

Enkele decennia geleden echter deed de reguliere voedingsindustrie zijn intrede. Deze is gebaseerd op winst. Aangezien spotgoedkope grondstoffen niet samengaan met een goede gezondheid, werden die gezonde natuurlijke producten stukje bij beetje ingeruild tegen onnatuurlijke, bewerkte, industriële producten. Omdat ons lichaam deze ‘moderne’ producten niet herkent als voeding, gaat er van alles mis in ons lichaam. Dit gaat vaak ten koste van het immuunsysteem, waardoor er veel meer mensen chronisch ziek worden dan vroeger. Vandaar deze beschamende cijfers van het RIVM.’

In je boek heb je het vaak over de omgekeerde wereld. Wat bedoel je daarmee?

‘De omgekeerde wereld is een wereld waarin het om andere belangen gaat dan wij, als gewone burgers, gewend zijn. Je gaat er bijvoorbeeld vanuit dat de producten die in de supermarkt liggen gezond voor je zijn, dat de medicijnen die de huisarts je voorschrijf je van je ziekte afhelpen en dat de overheid er op toeziet dat het volgens de regels gaat. In de omgekeerde wereld denkt men anders; daar telt alleen winst en de belangen van de aandeelhouders. In de omgekeerde wereld komt bijvoorbeeld 80% van alle informatie van de industrie zelf, niet om je goed te informeren, maar om jou over te halen deze producten te kopen. Die informatie is gekleurd en maar al te vaak onjuist, maar wordt keer op keer in de reclameblokken herhaald. Daarmee schep je, bewust, verwarring. Het is niet zo gek dat veel mensen roepen: ‘Ik zie door de bomen het bos niet meer. Van alles krijg je kanker’. Het gevolg is dat ze gewoon alles eten waardoor de welvaartsziektes op de loer liggen. Inmiddels hebben we een kans van 1 : 3 om kanker te krijgen.’

Welke rol speelt de overheid daarbij?

‘Je zou verwachten dat de overheid aan onze kant zou staan, maar helaas is dat niet waar. Ook bij de overheid speelt geld een belangrijkere rol dan gezondheid. Daarom wegen de belangen van de grote bedrijven zwaarder dan die van ons. De overheid schept de voorwaarden waaronder de industrie mag acteren, en die voorwaarden zijn zo opgerekt  dat de industrie alle ruimte krijgt om zijn doelen te kunnen halen. Daarvan vind je vele voorbeelden in mijn boek.’

Kun je zo’n voorbeeld geven?

‘De overheid verdient bijvoorbeeld miljarden aan de 5G-frequenties, terwijl ze niets doet om ons tegen de gevolgen die dat met zich meebrengt te beschermen. In tegendeel zelfs, als je daar iets over zegt, ben je een complotdenker, terwijl de machtige telecommunicatiebedrijven geen strobreed in de weg wordt gelegd.’

Wat wil je de lezer meegeven?

‘Met mijn boek wil ik mensen de ogen openen, inspireren goed voor hun lichaam te zorgen, en hen vooral informeren over hoe ze dat het beste kunnen doen. Dat onze autoriteiten, supermarkten, voedselproducenten en farmaceutische bedrijven, maar ook onze allopathische geneeswijze niet perse te vertrouwen zijn. Dus wees op je hoede. Zorg dat je weet wat goed en slecht voor je is en pas je leef- en eetpatroon eventueel aan als dat niet goed is. Mijn belangrijkste boodschap is: ‘Denk zelf na. Gebruik je gezonde verstand, zoek dingen uit. Neem de regie over je gezondheid in eigen hand. Vraag je af: welke belangen hebben ze? Zijn dat dezelfde belangen als die jij hebt? Is dat niet zo, draai de informatie dan om.’

.We leven in het coronatijdperk. Zou jij mensen adviseren zich te laten vaccineren als er een vaccin komt?

‘Nee, ik zou mensen adviseren om je ook in dat geval te informeren, vragen te stellen. Stel jezelf vragen en zoek uit wat het antwoord is. Je kan je bijvoorbeeld afvragen: wat zit er allemaal in dit vaccin? Zo zou er in het vaccin dat het bedrijf heeft ontwikkeld waar Hugo de Jonge heeft geshopt, deeltjes van een geaborteerde foetus zitten. Dat kan er toe leiden dat het immuunsysteem het eigen lichaam aanvalt. Klopt dat verhaal? Zoek het uit? Wil je dat? Geloof Hugo de Jonge en consorten niet blind op zijn blauwe ogen. Het is op z’n minst vreemd dat ze zo geheimzinnig doen over zo’n belangrijk onderwerp. Dan hebben ze kennelijk iets te verbergen.

Als je bijvoorbeeld weet dat er slechts driehonderdvijftig mensen zogenaamd aan Covid19 zijn overleden, maar dat in werkelijkheid vijfennegentig procent daarvan is overleden aan onderliggend lijden, dan kun je je afvragen of deze groep baat heeft bij een vaccin?’

Samengevat: gebruik dit boek om je te informeren?

‘Als je dit boek gelezen hebt, weet je in ieder geval dat aan al die chronisch zieke mensen in ons land, een ongezond leefpatroon ten grondslag ligt. Je weet ook hoe dat zo gekomen is, en dus wat je er zelf aan kunt doen. Dat gezonde voeding daar een belangrijke rol bij speelt, is logisch. Daar zou je als minister van Volksgezondheid iets aan moeten doen. Veel meer aandacht voor gezonde, biologische voeding bijvoorbeeld. Denk aan een campagne Hoe Versterk Je Je Immuunsysteem! Voorkomen is tenslotte nog altijd beter dan genezen.’

Cors van den Berg post drie keer per week (korte) video’s en informatie op chronischgezond.nu en social media (facebook, Instagram en Twitter). Daarin geeft hij tips en adviezen om je immuunsysteem te versterken, en waarschuwt hij tegen voedingsproducten en medicijnen die het juist verzwakken.

Op maandag gaat het over voeding, woensdag komen actualiteiten aan bod en vrijdag staat leefstijl centraal. Vrijdag daagt hij je ook uit deze tips uit te proberen. Op die manier maakt hij het je heel gemakkelijk om steeds iets aan je voedingspatroon en leefstijl aan te passen, zodat een chronische ziekte je hopelijk bespaard blijft, en je niet bang hoeft te zijn voor het coronavirus.

Informatie over het boek vind je op de website chronischgezond.nu. Daar kun je het boek ook bestellen. Mocht je geïnteresseerd zijn in dieper gaande informatie over actuele gezondheidszaken, ga dan naar nietteverteren.nl

Geschreven door