Topambtenaar directeur Fietsersbond

De Almeerse topambtenaar Esther van Garderen (52) wordt directeur van de Fietsersbond. Ze is tot 1 oktober senior strateeg stedelijk beleid bij de gemeente.

Ze vindt dat de fiets kan bijdragen aan uitdagingen zoals bereikbaarheid, klimaat, stikstof en woningnood. “Deze tijd vraagt om slimme oplossingen en de fiets is daar een groot onderdeel van. Duurzaam, gezond en ook nog eens goedkoop.”

Voorzitter van de Fietsersbond is burgemeester Franc Weerwind. Hij is blij met haar benoeming: “De uitdagingen van de komende jaren zijn groot. Onze samenleving verandert, en de Fietsersbond zal mee veranderen. Met onze Fietsvisie hebben we een sterk toekomstbeeld neergezet en Esther is de juiste persoon om dit beeld op een positieve, energieke manier te gaan bereiken.”

Geschreven door