FC Almere in slotfase alsnog naast HBOK.

In Zunderdorp speelde FC Almere zaterdag bij competitiegenoot HBOK. Deze oefenwedstrijd stond al gepland voordat de indelingen bekend werden. Voor beiden trainers een mooie test hoe hun teams er voor stonden.

In eerste instantie een gelijkopgaand duel met leuke momenten over en weer. Nadat HBOK twee aardige momenten had gemist was het de beurt aan Almere, uit een counter was er een mooie combinatie en rondde Mike de Blieck in de 12e minuut met een schuiver beheerst af: 0-1.

Moeilijk

HBOK kreeg wat meer balbezit en kreeg Almere het moeilijk, via de snelle buitenspelers kwam de thuisclub herhaaldelijk gevaarlijk door en dit bleef dan ook niet zonder gevolgen. Nadat Almere via Jeffrey O Brien en Mike de Blieck gevaarlijk voor het doel van HBOK opdoken was De Blieck niet trefzeker voor de Almeerders. In de 35e minuut dan toch de verdiende gelijkmaker door Jeffrey Bok uit een strafschop: 1-1. Uiteindelijk werd het voor de rust ook nog 2-1 door Dennis Dinkgreve.

Achter de feiten aan

Het tweede deel van de wedstrijd was voor HBOK en scoorde in rap tempo twee goals. Met een 4-1 achterstand liep Almere achter de feiten aan maar kwam uiteindelijk toch sterk terug. Men scoorde de 4-2 en 4-3 en uiteindelijk wist aanvoerder Mitchel Smit ook nog de 4-4 in te koppen. Beide partijen wilde nog wel meer maar het bleef bij deze stand en had HBOK zich lelijk vergist in FC Almere.

Komende Dinsdag avond speelt FC Almere een oefenwedstrijd bij sv Marken.

Foto: Mitchel Smit kopt alsnog de 4-4 in.

Geschreven door