Houten – De politie heeft in een pand aan de Duwboot twaalf mannen aangehouden ( waarvan 1 uit Almere ) voor illegaal gokken

De inval vond plaats in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 augustus naar aanleiding van een verdachte situatie. In het pand zaten twaalf mannen die illegaal aan het gokken waren. De verdachten, in de leeftijd van 24 t/m 52 jaar zijn aangehouden.

Later die dag is men heengezonden met een afdoening van het OM en een boete van 195 euro voor het overtreden van de 1,5 coronamaatregel. De verdachten komen uit Utrecht, Almere, Haarlem, Heerhugowaard, Heemskerk, Enkhuizen en Nijmegen. De politie heeft ook 10.000 euro cash in beslag genomen.

Ondermijning

Ondermijnende criminaliteit, wat is dat nou eigenlijk? Grofweg betekent het de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld.  Het gaat om fraude, witwassen, georganiseerde hennepteelt, heling, mensenhandel en andere vormen van criminaliteit. Activiteiten waardoor de maatschappij verzwakt en ontwricht. We kunnen dit probleem alleen in gezamenlijkheid aanpakken. Dus samen met overheden, private partijen en burgers.

Uw waarneming kan heel waardevol zijn.  Heeft u het gevoel dat er iets niet klopt?  Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Bel dan 0800 -7000.

Geschreven door