IQFOIL JEUGD EVENT ALMERE 4,5 EN 6 SEPTEMBER

Het windsurfen is weer helemaal hot. Door het windfoilen, het vliegen boven het water, krijgt het windsurfen een Boost. De IQfoil klasse is vanaf 2024 is format voor de Olympische spelen ter vervanging van de verouderde RS:X klasse. Regerend wereldkampioen RS:X Kiran Badloe is vorige week in Zwitserland Europees kampioen IQfoil geworden en ook regerend wereldkampioene RS:X Lilian de Geus deed goede zaken, zij is 3e geworden. We lopen in Nederland duidelijk voorop.

Om deze voorsprong te behouden wordt ook voor de jeugd een nieuwe windfoil eenheidsklasse geïntroduceerd. Op 4, 5 en 6 september wordt deze nieuwe klasse geïntroduceerd in Nederland.

De jeugd heeft de toekomst

In het kielzog van deze nieuwe eenheidsklasse en het Nederlandse succes introduceert Windfoilen Nederland in Almere Haven de IQfoil jeugdklasse. Voor de IQfoil jeugdeenheidsklasse is het materiaal afgestemd op de jeugd. Alle kinderen tot 19 jaar kunnen die reeds kunnen windfoilen kunnen hier aan meedoen om het IQfoil jeugdmateriaal uit te proberen tijdens de wedstrijden op 4,5 en 6 september. Naast de races worden de deelnemers tijdens het evenement gecoached door toppers als Kiran Badloe, Lilian de Geus en zelfs de coach van Kiran komt.

Het doel van dit evenement is om de jeugd enthousiast te maken voor deze nieuwe jeugdeenheidsklasse windsurfen om zo een nieuwe brede windfoilcompetitie op te zetten in Nederland.

Geschreven door