OM wil 3 jaar cel voor Almeerder die man dagenlang opsloot in flat

Tegen een 42-jarige man uit Almere is voor de rechtbank in Amsterdam drie jaar gevangenisstraf geëist omdat hij iemand dagenlang heeft opgesloten in een flat.

De Almeerder heeft zich volgens het OM schuldig gemaakt aan vrijheidsberoving, mishandeling, bedreiging en vuurwapenbezit. Het OM wil dat de verdachte het slachtoffer 10.000 euro smartengeld betaalt.

Het slachtoffer vertelde dat hij op 3 maart vanuit zijn woning in Amstelveen was meegenomen door vier gewapende mannen. Hij werd opgesloten in een flat aan de Springendallaan in Almere. In die flat werd hij in zijn wang gestoken en met een pistool in zijn gezicht geslagen.

De man werd ook gedwongen om contact te leggen met zijn familie. Die regelde in twee dagen tijd 10.000 euro losgeld. Die familie ontdekte ook het adres in Almere waar de man werd vast gehouden. Hij had de postcode en het huisnummer kunnen doorgeven.

Gesprek over schuld
De politie greep in toen het losgeld werd overhandigd. De Almeerder werd ter plekke opgepakt. De politie vond bij de verdachte een vuurwapen. Ook werd zijn 32-jarige neef aangehouden. De neef had volgens het slachtoffer een grote rol gespeeld bij de ontvoering. De hoofdverdachte probeerde zijn neef zoveel mogelijk vrij te pleiten. Beide mannen hielden in de rechtbank vol dat het slachtoffer vrijwillig in de woning verbleef. De Amstelvener was daar om over een schuld te praten en ze hadden hem op geen enkele manier tegengehouden. Zij hielden vol dat er niets klopt van alle belastende verklaringen.

Bloed slachtoffer op mes en pistool
De officier van justitie moest toegeven dat de achtergrond van de ruzie onduidelijk blijft. Alle bewijzen spreken het verhaal van de verdachten tegen, stelde het OM. Op het pistool en een mes in de Almeerse woning is het bloed van het slachtoffer gevonden. Ook is het erg verdacht dat het slachtoffer de postcode doorgaf aan zijn familie. Dat duidt erop dat hij tegen zijn zin werd vastgehouden, zei de officier van justitie. Tegen de neef eiste zij twee jaar cel wegens medeplichtigheid.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door