Taakstraf voor aanranding bejaarde Almeerse

Een man uit Baarn heeft een taakstraf van tachtig uur gekregen voor het aanranden van een 84-jarige vrouw uit Almere. De rechtbank in Lelystad legde hem woensdag ook een voorwaardelijke celstraf op van vijf maanden. De man mag tijdens de proeftijd van twee jaar niet in de buurt komen van de vrouw of contact met haar zoeken.

De 51-jarige man joeg zijn slachtoffer op 12 oktober 2018 de stuipen op het lijf, toen hij plots in haar slaapkamer verscheen. Hij greep haar bij de borsten. Daarbij had hij volgens de 84-jarige een ontbloot onderlijf. De man was eerder bij haar woning in Muziekwijk geweest, maar toen kon ze hem samen met de schoonmaakster wegjagen.

De man ontkende twee weken geleden tijdens de rechtszaak dat hij de Almeerse heeft aangerand, ook al werden er dna-sporen van hem gevonden op haar kleding. De officier van justitie geloofde niets van zijn verhaal en eiste een celstraf van acht maanden tegen hem. Hij vroeg ook om een locatieverbod van vijf jaar voor de Muziekwijk en vond een schadevergoeding van 949,49 euro op zijn plaats.

Omdat de financiën van de man onder bewind staan, kon de rechtbank die schadeclaim niet toewijzen. De vrouw kan die nog wel indienen bij een burgerlijke rechter. En omdat de rechters de Baarnaar verminderd toerekeningsvatbaar achten, hoeft hij niet de cel in, zoals de officier wilde.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door