Verlies FC Almere in eerste oefenduel.

Zaterdag heeft tweedeklasser FC Almere haar eerste oefenwedstrijd afgewerkt. De ploeg van trainer Charles Loots was op bezoek bij asv Dronten ook 2e klasser en moest daar een 2-0 nederlaag incasseren.

De Almeerders begonnen niet slecht en hadden zeker de eerste tien minuten een licht veldoverwicht. De thuisclub kwam hierna beter in haar spel en zag dan ook kans om in de 12e minuut de score te openen, Yordy Schols draaide weg en liet met een schuiver Heeren kansloos: 1-0. Dronten kreeg nu nog meer balbezit maar diverse schoten werden uitstekend verwerkt door de Almeerse doelverdediger. Het spel van Almere was vaak te onzuiver maar in de 35e minuut toch een kansje voor Mike de Blieck maar zijn inzet was te slap om Dronten- doelman Alex Bindenga te verrassen.

Fellere strijd

In het tweede bedrijf twee geheel andere teams in het veld, beiden trainers wilde graag iedereen zien spelen. Er werd nu wel feller gestreden en kwamen er ook mogelijkheden aan beiden kanten. Aan Dronten kant was Jesse van der Meer in kansrijke positie maar zijn inzet werd goed verwerkt door de Almere-goalie. In deze fase speelde de hitte een grote rol en zakte het tempo behoorlijk. In minuut 69 was het uiteindelijk weer Dronten dat de voorsprong verdubbelde, Bob Breemhaar gaf de Almere-doelman geen schijn van kans: 2-0. Hierna nog een paar kleine kansjes voor de gasten en nog een schot op de paal maar het bleef bij deze stand.

Geen winst dus voor FC Almere in dit eerste oefenduel maar had coach Charles Loots genoeg gezien waar zeker nog aan gewerkt moet worden. Komende zaterdag gaan de Almeerders op bezoek bij HBOK in Zunderdorp voor hun tweede oefenduel.

foto: Almeerder Leroy van Zwam aan de bal tegen Dronten.

Geschreven door