FC Almere verspeelt voorsprong in slotfase tegen HFC EDO.

In de zaterdag tweedeklasse heeft FC Almere het eerste punt van deze competitie binnen gehaald. In Haarlem kwam de ploeg van Charles Loots voor de rust op 0-1 maar diep in de tweede helft moest men toch de gelijkmaker toestaan. Wel stond Mike de Blieck na een blessure weer in de basis.

FC Almere startte goed en kreeg ook wat mogelijkheden, maar om tot scoren te komen was een ander verhaal. In minuut 39 lukte dat uiteindelijk wel en was het Mike de Blieck die na goed werk van Devinjo Plet zijn team op 0-1 zette. Aan de andere kant was ook EDO dicht bij een treffer maar de inzet ging voor Almere gelukkig naast. Almere was bij vlagen wel de ploeg met meer balbezit maar kwam niet echt in scorings positie.Voor de rust nog een mogelijkheid voor EDO om langszij te komen maar het bleef tot de rust bij de 0-1.

In het tweede bedrijf startte FC Almere goed en kreeg een kwartier lang aardig grip op de thuisclub maar kon niet echt doordrukken en werd het uiteindelijk weer een vrij gelijkopgaand duel. Halverwege de tweede helft nam EDO toch het initiatief en zette Almere behoorlijk onder druk en hadden de Almeerders moeite om hier onderuit te voetballen. In eerste instantie hield men stand en kreeg ook nog wat kleine mogelijkheden maar dat leverde niets op. EDO zette hierna nog eens flink druk en had vlak voor tijd dan ook succes toen men koppend de 1-1 scoorde. De slotfase was nog spannend maar gescoord werd er niet meer.

FC Almere-trainer Charles Loots: “ We startte deze middag niet zo sterk als vorige week tegen Purmersteijn maar kregen uiteindelijk wel grip op de wedstrijd, EDO had voor de rust een grote kans om te scoren maar deed dat niet en wij uiteindelijk wel. De tweede helft hadden we 20 minuten lang een black-out en was de druk groot en toen scoorde zij ook de gelijkmaker, maar ik vond gezien de gehele wedstrijd de 1-1 een goede uitslag”.

Komende zaterdag krijgt FC Almere Zandvoort op bezoek.

Geschreven door