De zaterdag van Charles Loots…tijd voor andere dingen.

Zaterdag en zondag zijn al tijden voetbaldagen. Een dag vol passie, gezelligheid en afloop de proosten op de overwinning of de nederlaag wegdrinken met een biertje. De trainers zijn in het weekend nu een dag extra thuis, hoe brengen ze nu hun weekenden door? We vroegen het FC Almere trainer Charles Loots.

Charles Loots is alweer een tijdje trainer bij FC Almere. Dit jaar heeft de ervaren trainer veel energieke jonge jongens aan zijn selectie toegevoegd en begon hij net als iedereen doodgewoon aan de competitie. FC Almere begon heel goed in voorbereiding en beker, maar liep in de zware competitiestart toch tegen een aantal nederlagen aan. Loots zag dat er nog veel moest gebeuren, maar heeft vertrouwen in de jongens die week in week uit erg hard trainen. Naast het trainerschap is Loots zelf ook nog actief op Nederlandse amateurvelden. Samen met een paar vrienden behoort hij tot het 35+ team van TOG en liet hij regelmatig zijn kwaliteiten zien. De kwaliteiten die Loots normaliter op en langs het veld gebruikte worden nu ingezet voor het gezin.

Kinderen

Naast dat de zaterdag in het teken van voetbal, staat draait eigenlijk voor 99% zijn leven om voetbal. Nu dat stil ligt, heeft de trainer van FC Almere meer tijd voor de kinderen en zichzelf. Loots was in het begin helaas meer in de weer met het virus, maar nu de hoofdmeester weer hersteld is, is hij vaker met zijn gezin. Hij is vaak te bevinden rond de eettafel met de kinderen om een kaartje leggen. Naast de spelletjesavonden geniet hij ook van een wandeling met hond of een interessant boek of documentaire onder de loep nemen.“In deze tijd dat wij trainers wat meer rust hebben, probeer ik te leren van andere sporten en dat te gebruiken voor mijn eigen team. Het boek van Rinus Michels of de documentaire van Michael Jordan vond hij erg leerzaam. Ondanks dat hij niet meer op de zaterdagavond met voetbal in zijn achterhoofd naar bed gaat, valt hij nu in slaap met in zijn achterhoofd dat hij verloren heeft van zijn kind met een potje kaarten.

Trainen op afstand

De jonge selectie van FC Almere was niet gelijk begonnen met het trainen op afstand, maar aankomende dinsdag gaan de trainingen weer beginnen voor FC Almere zaterdag 1. Loots gaat in 2 rondes werken op dinsdagavond en donderdag of zaterdagavond. De selectie zal in twee groepen aan de gang gaan. Elke groep traint 3 kwartier en zal daarna weer snel het complex moeten verlaten. Het gezellige contact wat je normaal in de kleedkamer had, is er niet meer. Loots probeert het contact te houden met zijn spelers over de telefoon. Zo probeert hij op de hoogte te blijven van hoe het met spelers gaat en de verbinding tussen hem en de spelers te behouden.

Bron: HAV.

Geschreven door