Grote hoeveelheid ketamine lag in Almeers huis

De grootschalige ketaminezaak die deze week naar buiten kwam speelde zich voornamelijk af in Almere zo vermeld Omroep Flevoland. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Vorige week vond de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) bij een grootschalige actie 185 kilo van het narcosemiddel ketamine in een woning in Almere. De ketamine heeft een straatwaarde van 4,5 miljoen euro. Twee mannen uit Almere en Amsterdam zijn aangehouden en zitten vast.

De vondst werd vorige week al gedaan. Eerder deze week berichtte het OM al dat er veel ketamine gevonden was, maar werden er nog geen details gegeven over de woonplaats van de hoofdverdachten en waar de drugs precies gevonden waren.

Anonieme tip
De FIOD startte een onderzoek na een tip die binnenkwam via Meld Misdaad Anoniem. Tijdens de grootschalige actie die daarop volgde doorzocht de dienst woningen, bedrijfspanden en opslagloodsen op drie plekken in Almere en op verschillende plekken in Amsterdam, Soest, Weesp, Vinkeveen, Nieuw-Vennep en Nieuwe Wetering. De opsporingsdienst vond daarbij vuurwapens, versleutelde telefoons, luxe tassen en horloges, meerdere auto’s en in totaal 300.000 euro contant. Ook werd beslag gelegd op miljoenen euro’s en onroerend goed.

Er werden nog drie andere mensen aangehouden. Zij zijn inmiddels weer vrij, maar blijven wel verdachten in de zaak.

Populaire partydrug
Ketamine wordt in de medische wereld gebruikt als narcosemiddel voor zowel dieren als mensen. Omdat ketamine ook bijwerkingen heeft zoals hallucinaties, is het een populaire partydrug.

Geschreven door