Telefoon bij huisartsenpraktijk Medi-Mere staat roodgloeiend

De telefonische bereikbaarheid van huisartsenpraktijk Medi-Mere in Almere staat onder druk. Wachttijden van 40 minuten zijn geen uitzondering. Dat komt onder meer doordat er vanwege corona minder ruimte is in de spreekuren en patiënten meer vragen hebben.

Bovendien moeten medewerkers eerder thuis blijven omdat zijzelf of een huisgenoot ziekteverschijnselen hebben.

Medi-Mere zet extra artsen in. Maar huisarts Han van de Steeg zegt dat patiënten zelf ook veel kunnen doen. Zo kunnen er online meer afspraken gemaakt worden en via internet kan er bijvoorbeeld medicatie besteld worden. Dit soort zaken hoeven dan niet telefonisch gedaan te worden en daardoor kunnen de wachttijden verkort worden.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door