Almere City FC loert op koppositie.

Almere City FC gaat donderdagavond in Den Bosch voor haar zesde zege op rij in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Ole Tobiasen speelt dan het inhaalduel tegen FC Den Bosch. Bij winst in Brabant nemen de Almeerders de koppositie over van NAC.

De wedstrijd tegen FC Den Bosch stond oorspronkelijk vorige week dinsdag 6 oktober op de agenda. Het duel werd echter een paar uur voor aanvang afgelast vanwege één coronageval bij FC Den Bosch, waarna de gehele Bossche selectie in quarantaine werd gestuurd. Ook Almere City had vorige week dinsdag te maken met drie coronagevallen, maar was desondanks klaar om de wedstrijd in Brabant gewoon te spelen.

Afgelopen zaterdag tegen Roda JC moesten de Almeerders weer vier spelers missen na een positieve coronatest. Almere City wist ondanks de vele afwezigen (4 coronagevallen en 4 geblesseerde spelers) de wedstrijd tegen Roda JC met 2-1 te winnen. De positief geteste spelers van zaterdag trainden deze week vanaf woensdag weer mee met de groep. Of deze spelers inmiddels negatief hebben getest en dus weer mee mogen doen in Den Bosch, wilde Almere City FC woensdagavond nog niet naar buiten brengen.

Geschreven door