CDA: Zet boa’s in bij scholen voor naleving coronaregels

Het CDA in Almere wil dat de gemeente boa’s inzet op scholen voor naleving van de coronaregels. Dat zegt fractie-assistent Lesley van Hilten. Het gaat om scholen die niet de middelen hebben voor handhaving.

Ook moeten scholen volgens de partij door de wethouder Onderwijs gewezen worden op hun verantwoordelijkheid in handhaving van de regels.

Om dat voor elkaar te krijgen wil het CDA dat alle scholieren en studenten eenmalig een gratis mondkapje krijgen. Dit zou de leerlingen moeten aansporen om vanaf nu een mondkapje te dragen binnen de schoolgebouwen. Het CDA dient daarover een motie in, nadat bezorgde ouders aan de bel trokken. 

“Er bereiken mij veel signalen van verontruste ouders, die bang zijn voor besmetting binnen hun gezin. Zeker jongeren in de bovenbouw van de middelbare school en studenten blijken net zo besmettelijk te zijn als volwassenen. Op verschillende scholen draagt een groot deel van de jongeren echter geen mondkapje in de openbare ruimte omdat het nog niet verplicht is”, zegt van Hilten, meldt Omroep Flevoland.

Geschreven door