Extra financiële steun sportclubs

Het coronavirus heeft het amateurvoetbal en veel andere sporten aardig in de klem en moeten we maar hopen wanneer en of er weer een versoepeling van de richtlijnen optreed.

Volgens premier Mark Rutte liggen alle mogelijke scenario’s op tafel. “Een volledige lockdown is dan een schrikbeeld. Want dat betekent dat iedereen thuis moet blijven. Daarom zeg ik opnieuw: hou je aan de regels, zoek niet de randen op. Zo kunnen we voorkomen dat het land verder op slot moet.”

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor sportverenigingen die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen.

aanpassing

Het sport-specifieke pakket wordt aangepast en opnieuw opengesteld voor de periode 1 oktober t/m 31 december. Met dit laatste is een bedrag van 60 miljoen gemoeid. Hiermee erkent het kabinet het enorme maatschappelijke belang van het unieke verenigingsleven in Nederland.

Het blijft dus nog gissen wanneer en op welke wijze de competitie bij de amateurs opgestart kan worden. Tot december sowieso niet.

Geschreven door