Vanaf volgende week een uur langer buiten sporten, sportscholen blijven langer dicht.

Voor de sportliefhebbers was er weinig goed nieuws tijdens de coronapersconferentie van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. De belangrijkste conclusies: de avondklok gaat vanaf 31 maart een uur later in, de overige maatregelen worden met 3 weken verlengd. Dat betekent dat de sportscholen nog langer dicht blijven.

Er is wel (goed) nieuws over buiten sporten. Dat kan door het later ingaan van de avondlok dus een uur langer. Mensen kunnen dus ná 21:00u bijvoorbeeld nog hardlopen, wandelen, fietsen en tennissen. Let wel op: ben vóór 22:00u binnen als de avondklok ingaat.

Dit zijn de regels die voor sport gelden volgens het RIVM:

– Buiten sporten mag met maximaal 2 personen (exclusief trainer). Behalve op plekken zoals sportclubs of sportterreinen, waar andere regels gelden.

– In binnenruimtes sporten mag niet.

– Groepslessen buiten mogen niet.

– Sportscholen zijn dicht.

– Wedstrijden zijn verboden.

– Topsporters en sporters in topcompetities mogen trainen en wedstrijden spelen.

– Sporten voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder mag alleen als onderling 1,5 meter afstand te houden is.

– Kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten wel in grotere teams sporten. Of buiten wedstrijden spelen met teams van hun eigen club.

– Jongvolwassenen van 18 tot en met 26 jaar mogen op sportaccomodaties buiten sporten. Of wedstrijden spelen met teams van de eigen club. Gezamenlijk sporten voor deze groep op andere locaties buiten is onder begeleiding toegestaan op initiatief (of in opdracht) van de gemeente.

– Volwassenen vanaf 27 jaar mogen op sportaccommodaties buiten gezamenlijk sporten met maximaal vier personen. Sporten voor deze groep op andere locaties buiten is onder begeleiding toegestaan met maximaal vier personen op initiatief (of in opdracht) van de gemeente.(exclusief trainer).

– Publiek bij sport is niet toegestaan.

– Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht

Geschreven door