Dramatische teruggang winkels Stadscentrum

Het bezoek aan het winkelcentrum in Stad is dit jaar met veertig procent afgenomen, ten opzichte van vorig jaar.

Martin Ort, directeur Ondernemersvereniging Stadscentrum, spreekt van een ramp voor de ondernemers in het centrum.

Hij was door de gemeenteraad uitgenodigd donderdagavond uit te leggen wat een nieuw hoofdgebouw van hogeschool Windesheim voor het centrum betekent. Volgens Ort gaat het centrum bergafwaarts zonder belangrijke nieuwe impulsen.

Daarom pleit hij voor de nieuwbouw van de hogeschool op de locatie van gebouw De Voetnoot. Almere heeft in het stadshart geen belangrijke functies en trekkers meer. Ontwikkelaars en investeerders verlangen dat houvast om vertrouwen te hebben in een winstgevende toekomst. “Als het zo doorgaat is het centrum ten dode opgeschreven”, aldus de directeur.

Hij vindt een hogeschool in de kern van het winkelcentrum ideaal om meer reuring te brengen.

Geschreven door