Drie Almeerders op lijst PvdA

Op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamer staan drie Almeerders.

De hoogste op de lijst, Abassin Nessar, staat op 29. Hij is nu burgerlid in Provinciale Staten van Flevoland. Zeven plaatsen lager staat voormalig wethouder Jerzy Soetekouw.

Ook op de lijst staat Aya Selman (plaats 42) die raadslid is in Almere. Opvallende kandidaat is oud-wethouder Loes Ypma op plaats 37.

Abassin Nessar was voorzitter van de lokale PvdA. Jerzy Soetekouw staat op de kandidatenlijst nog vermeld als wethouder in Almere. Hij moest in 2019 na anderhalf jaar aftreden. Daarmee verdween zijn partij na ruim veertig jaar uit het dagelijks bestuur van Almere.

Loes Ypma uit Woerden was anderhalf jaar wethouder in Almere. Haar vertrek leidde tot het terugtreden van Soetekouw uit het college. Alle vier staan ze op onverkiesbare plaatsen. De PvdA staat in de peiling van Ipsos op veertien zetels.

Geschreven door