Almeerse PvdD-raadsleden op kandidatenlijst Tweede Kamer

Twee Almeerse raadsleden van de Partij voor de Dieren zijn verkiesbaar voor de landelijke Tweede Kamerverkiezingen op 22 november. Kjell van Wijlandt en Marjolijn Veenstra staan respectievelijk op de 19e en 31e plek van de partij. Zij geven wel aan het heel jammer te vinden dat Almeers Kamerlid Leonie Vestering heeft besloten niet terug te keren op de lijst.

Op zondag 24 september is de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren vastgesteld op het congres van de partij, met daarop twee kandidaten uit Almere. Raadslid en Provinciale Statenlid Kjell van Wijlandt is door de leden verkozen op plek 19 en Almeers fractievoorzitter Marjolijn Veenstra volgt op plek 31.  

Het partijcongres stond in het teken van de komende verkiezingen, met daarop de kandidatenlijst als belangrijkste punt. Tot vorige week was Leonie Vestering, voormalig fractievoorzitter in Almere en Flevoland, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren, maar zij stapte op. Marjolijn Veenstra hierover: ‘De Tweede Kamer verliest met Leonie een sterke politica en een waar strijdster voor de dieren.’

Voor Leonie Vestering was op het partijcongres wel een veelzeggend moment van waardering uitgetrokken. Kjell van Wijlandt: ‘Leonie kreeg, volledig terecht, een staande ovatie voor haar inzet voor de dieren in de Tweede Kamer.’

Op het congres maakte lijsttrekker Esther Ouwehand ook bekend zich tijdelijk terug te trekken als lijsttrekker en fractievoorzitter, totdat de integriteitsschendingen die haar worden verweten volledig opgehelderd zijn.  

Geschreven door