Eis: 2 jaar cel voor besturen vluchtauto na overval

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, geëist tegen een Almeerder van 19 voor betrokkenheid bij een overval op een drogisterij in Almere Stad. Hij zou de vluchtauto hebben bestuurd.

Bij de overval vorig jaar november kwamen twee gemaskerde mannen op klaarlichte dag Drogisterij de Wit binnenvallen met messen in hun handen. Daar bedreigden ze medewerkers en klanten mee.

Een van de medewerkers werd naar een ruimte achterin de zaak gedwongen. ”Kluis open, openmaken, ik snijd je keel door”, werd er naar hem geroepen. Uiteindelijk gingen de overvallers er vandoor met een portemonnee waar 1058 euro in zat. Volgens het Openbaar Ministerie waren in totaal vier personen betrokken bij de overval.

Verdachte stond buiten te wachten
De Almeerder stond buiten te wachten in een vluchtauto. Camerabeelden, getuigen en telefoonmasten bevestigen dat beeld. Ook werd er in zijn auto een mes gevonden.

De verdachte zegt dat hij niks verkeerds heeft gedaan. Hij had een nieuwe auto en reed daar wat mee rond. Toen hij drie bekenden tegenkwam, gaf hij ze een lift. Het mes had hij altijd al in zijn auto liggen, dus dat is volgens hem niet zo bijzonder.

Ook verdacht van aanranding en mishandeling.
De jonge Almeerder wordt ook nog verdacht van andere misdrijven. Zo zou hij een jaar voor de overval agenten hebben beledigd en bedreigd en verzette hij zich bij zijn aanhouding.

Hij zou daarnaast een diefstal hebben gepleegd en een klasgenootje hebben aangerand en mishandeld. Deze zaken werden, gezien de toen nog jeugdige leeftijd van de Almeerder, achter gesloten deuren behandeld.

De officier eiste vrijspraak voor de diefstal en voor de overige zaken twee weken jeugddetentie voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

De uitspraak is over twee weken zo vermeld Omroep Flevoland op haar website

Geschreven door