Hussen aan banden in Almeerse bossen

Hondenuitlaatdiensten die gebruik willen maken van bossen van Staatsbosbeheer in Almere, moeten toestemming aanvragen.

In die gebieden gelden nieuwe regels voor commerciële activiteiten. Bij Almere gaat het om 1400 hectare natuur. De druk op die gebieden neemt sterk toe door intensief gebruik.

Georganiseerde (commerciële) activiteiten zijn niet meer toegestaan in deze terreinen zonder schriftelijke toestemming. Onder andere de uitlaatdiensten, vaak Hussen genoemd, vormen een zware belasting voor de terreinen.

Maar de nieuwe regels gelden ook voor groepen hardlopers die op verkeerde paden lopen en voor nachtelijke activiteiten zoals feesten. Niet alle activiteiten worden verboden. Wel wordt het met vergunningen mogelijk overzicht te houden.

Staatsbosbeheer heeft uitlaatdiensten benaderd en geeft gelegenheid een vergunning aan te vragen. Sommige Hussen wijken nu al uit naar ’t Gooi. Het Goois Natuurreservaat gaat de regels voor groepen honden komend jaar aanscherpen.

Geschreven door