OM eist vier jaar tegen Almeerder voor verkrachting van twee vrouwen

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag tegen een 40-jarige man uit Almere vier jaar gevangenisstraf geëist. Volgens het OM heeft de Almeerder twee vrouwen verkracht.

Ook zou de verdachte spullen hebben gestolen uit de woning van zijn slachtoffers.

De slachtoffers zijn twee buitenlandse studentes die in afwachting van een woning tijdelijk sliepen bij vriendinnen in de Bloedstraat in het Amsterdamse Wallengebied. Volgens de studentes stond er acht maanden geleden opeens een man in hun woning. Zij dachten dat het een inbreker was. Hij stal kostbaarheden en paspoorten. Daarna dwong de inbreker vrouwen tot seks. Een bovenbuurvrouw wist de politie te waarschuwen door uit het raam te schreeuwen. De Almeerder werd een dag later aangehouden in het Wallengebied.

De man houdt vol dat de vrouwen hem gevraagd hebben om binnen te komen. Alle seks was volgens de verdachte vrijwillig. Volgens zijn ex-vrouw is de verdachte normaal een aardige man, maar onder invloed van cocaïne verandert hij in een beest. De verdachte ontkent dat hij drugs gebruikt. Hij weigerde mee te werken aan een psychiatrisch onderzoek. Hij is vorig jaar ook veroordeeld in een zedenzaak. “Deze man moet zolang mogelijk van de straat” stelde de officier van justitie. Het OM eiste verder 10.000 euro schadevergoeding.

Volgens de verdediging zijn de aangiftes vals en moet de verdachte worden vrijgesproken. De uitspraak is op 25 november

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door