Zes jaar cel en vrijspraak voor overval pakketbezorger

Een 32-jarige man uit Almere is woensdag door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot zes jaar cel. Hij is schuldig bevonden aan de gewelddadige overval op een pakketbezorger op 30 januari 2016. De 31-jarige Rotterdamse broer van de Almeerder werd vrijgesproken van betrokkenheid bij de overval.

Volgens de rechtbank lokte de oudste broer, samen met anderen, een 61-jarige pakketbezorger naar een huis in Almere met een bestelling van twintig dure telefoons. Toen de bezorger daar aanbelde, werd hij door twee gemaskerde mannen de woning ingetrokken. Hij kreeg een pistool op zijn hoofd, werd gekneveld en met afgeplakte mond in een inbouwkast geduwd.

Bus en telefoons gestolen
De overvallers gingen er vervolgens vandoor met zijn bus. Die werd later teruggevonden zonder de nieuwe mobiele telefoons, de telefoon van de pakketbezorger en zijn tas en huissleutels.

“Een hele laffe en brutale overval op klaarlichte dag”, zei de officier twee weken geleden. Volgens hem was ook de jongste broer erbij betrokken. Tegen hem eiste hij vier jaar cel, tegen de oudste vijf jaar.

Te weinig bewijs
Maar de rechtbank vindt dat er te weinig bewijs is dat de Rotterdammer betrokken was bij de overval. Daarvan werd hij dan ook vrijgesproken. Hij zou ook pepperspray in bezit hebben gehad, maar ook daarvan werd hij vrijgesproken. Alleen voor drugsbezit in zijn huis kreeg hij vijf dagen cel opgelegd.

Zijn grote broer kwam er minder goed van af. Hij werd, naast de overval, ook veroordeeld voor drugsbezit en drugsdealen. Daarvoor moet hij bijna vier jaar zitten. De rechtbank legde een hogere straf op dan de officier, omdat ze het de Almeerder erg kwalijk neemt dat er onnodig geweld is gebruikt tegen het slachtoffer. Hij had namelijk zijn autosleutels al afgegeven, toen hij alsnog werd mishandeld en een pistool op zijn hoofd kreeg. De rechtbank vindt daarom een schadevergoeding van 18.234,05 euro op zijn plaats. vermeld omroep flevoland op hun site

Geschreven door