Mitchell Loggen: “Alles wat ik bij het voetballen niet deed doe ik bij tennissen wel!”.

Eens een voetbaltalent en uiteindelijk niet geslaagd op de groene velden. We hebben het over   Mitchell Loggen. Hij verteld hoe het hem in al die jaren verging en van sport veranderde waar hij nu succes mee heeft!

“Ik ben rond bij 5e begonnen bij BFC te Bussum. Voetballen ging me wel redelijk goed af.  Denk toen ik een jaar of 9 a 10 jaar was, dat ik een brief kreeg van Ajax om mee te trainen. Dat heb ik toen gedaan. Helaas was ik niet goed genoeg. Ben daarna nog twee keer gevraagd voor de KNVB. Ook twee keer afgewezen. Ik heb tot mijn 13e bij BFC gevoetbald. Daarna gingen we wonen in Almere. Ik ging toen voetballen bij SV Almere. Ik kwam terecht in de C1. Het niveau was wel een stuk hoger dan bij BFC. We speelde bijvoorbeeld tegen Ajax. Mooie momenten mee gemaakt. Toen ik 17 jaar was, vond ik het leuk geweest bij Almere. Ik wilde weer terug naar BFC. Speelde daar in de A1 en al redelijk snel mocht ik mee met het 1e team. Heb denk ik in totaal 7-8 jaar in het eerste van BFC gevoetbald. Als ik terug denk ik aan die tijd, was ik een luie voetballer. Ik kon wel voetballen, alleen mijn mentaliteit was niet goed. Had vaak geen zin, of Ajax speelde. Ik vond andere dingen belangrijker”.

Terug naar FC Almere

“Ik besloot later weer terug te gaan naar FC Almere. Lekker op zaterdag voetballen, zodat ik zaterdag avond kon stappen met mijn vrienden. In die tussentijd ontdekte ik ook tennis. Dat ging me redelijk goed af. Ik besloot toen naar de trainer te gaan om te zeggen, dat ik best in de selectie wil voetballen, maar dat ik niet iedere week kom trainen. Hij vond dat jammer. Hij zag wel dat ik kon voetballen. Alleen ik wist van mezelf al, ik ga weinig trainen. En uiteindelijk was ik het op een training niet met hem eens, en besloot ik te stoppen bij FC Almere. Nog half jaartje geprobeerd bij BVV. De Jeugdtrainer haalde me over om daar te voetballen. Maar na een half jaar nam hij ontslag en vond ik het ook wel weer leuk geweest. Was niet mijn beste tijd bij BVV”.

Tennissen

“Omdat ik een half jaar niet kon spelen, heb ik me echt gefocust op tennissen. Tennissen was het echt voor me. Maar toch begon het voetballen ook nog een beetje te kriebelen. Besloot weer terug te gaan naar BFC. Maar waar ik altijd al last van had, kwam hier ook weer terug. Vaak niet trainen, en ook met m’n onregelmatige diensten, werd het er niet beter op. Besloot definitief te stoppen met voetballen en fanatieker te gaan tennissen. Dat resulteerde in 2 x clubkampioen te worden bij Joymere en onlangs voor de 3e keer op rij bij TV Huizen. Alles wat ik bij voetballen niet deed, doe ik bij tennis wel. Eigenlijk is het jammer dat ik zo laat ( 25 jaar) ben begonnen met tennissen. Nu tennis ik 3 keer in de week. En moet ik er niet meer aan denken om te voetballen”.

Zo zie je dat je ook zomaar met een andere sport kan slagen. We wensen Mitchell dan ook veel succes met de sport met dat kleine balletje!

Foto: Links staand Mitchell Loggen.

Geschreven door