Burgemeester: “Geschrokken van plunderingen elders”

Burgemeester Weerwind zegt geschrokken te zijn van plunderingen van winkels in andere steden.

“De middenstand en de horeca hebben het ongelofelijk zwaar en hoe haal je het dan in je hoofd om winkelruiten te vernielen of die van een ziekenhuis of van het stadhuis zelf”, aldus Weerwind in een interview, aanstaande zondag op Omroep Flevoland.

“In Almere accepteren we dat niet en daar treden we hard en duidelijk tegen op. Plunderingen, rellen, oploopjes, dat doen we niet.”

De burgemeester zegt voortdurend contact met de politie te hebben over mogelijke ordeverstoringen. Bovendien zijn jongerenwerkers en wijkagenten als ogen en oren van de stad, die hem melden wat er in de stad leeft. Hij is tevreden over de samenwerking van politie, handhavers en personeel van cameratoezicht om incidenten te signaleren.

De daders zijn volgens hem zeer divers: zowel jong als oud. Sommigen zijn volgens hem ideologisch omdat ze het virus ontkennen, andere willen rellen en er is een groep die meeloopt.

Afgelopen maandag deden zich in het centrum van Stad enkele incidenten voor. Op sociale media hebben onbekenden voor zaterdag een demonstratie bij het stadhuis aangekondigd.

Geschreven door