Voorlopig geen activiteiten op ijsbaantje Schippersplein

De gemeente Almere en de Almeerse Schaatsvereniging hebben besloten om voorlopig geen activiteiten te organiseren op het schaatsbaantje aan het Schippersplein. Op 31 december werden de activiteiten al gestaakt omdat het te druk was op en rond deze locatie. Hierdoor ontstond een onverantwoorde situatie gezien de huidige lockdown.

Om een veilige situatie te kunnen garanderen is besloten om de ijsbaan niet te prepareren waardoor deze niet bruikbaar is om te schaatsen. Ook de geplande schoolschaatsactiviteiten, die door De Schoor worden uitgevoerd, gaan vooralsnog niet door. Na de persconferentie van 12 januari is er meer bekend over het vervolg rond de coronamaatregelen en bekijken de gemeente en de schaatsvereniging samen wat de mogelijkheden zijn voor na 19 januari.

Beide partijen begrijpen dat dit teleurstellend nieuws is voor gebruikers van het schaatsbaantje en hopen op begrip.

Geschreven door