Almere City legt Jorrit Smeets van Fortuna Sittard vast.

Almere City FC heeft zich op de laatste dag van de transfermarkt versterkt met Jorrit Smeets. De middenvelder komt over van Fortuna Sittard, dat uitkomt in de eredivisie. Smeets tekent een contract tot medio 2023 in Almere.

In Sittard was de 25-jarige Smeets dit seizoen aanvoerder. Hij raakte na een coronabesmetting begin december zijn basisplaats kwijt, waarna hij wilde vertrekken.

Op de website van Almere City FC geeft Smeets een reactie op zijn komst: “De laatste tijd is het bij Fortuna Sittard niet helemaal gelopen zoals ik had gehoopt. Dan moeten je keuzes maken, om toch vervolgstappen te kunnen blijven zetten in je carrière. Almere City FC heeft een goed plan, met een duidelijke visie. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik kijk ernaar uit om bij deze club aan de slag te gaan.”, aldus Smeets

Technisch manager Teun Jacobs is erg tevreden met de komst van de ervaren middenvelder: “Wij zijn waanzinnig blij dat we Jorrit hebben kunnen vastleggen. Het is een jongen met leiderschapskwaliteiten. Een speler met sturend vermogen, zowel aan de bal als zonder de bal. Hij weet hoe het is om te strijden om promotie en heeft inmiddels behoorlijk wat Eredivisie-ervaring opgedaan. Kortom, een versterking voor onze selectie.”, aldus technisch manager Teun Jacobs op de website van Almere City FC.

Bron:OF

Geschreven door