[ Hallo wijkagent ] Die persoon zou bedreigingen hebben geuit en een vuurwapen hebben getoond

Gisteren ontving de wijkagent een bericht van een bewoonster in zijn wijk. De wijkagent is naar haar toe gegaan en ontdekte dat de meldster een gesprek had gehad met een voor haar bekend persoon. Die persoon zou bedreigingen hebben geuit en een vuurwapen hebben getoond. De persoon is daarna boos vertrokken. Zo meld de politie Almere haven op facebook

Omdat wij daar uiterst voorzichtig mee omgaan is een deel van de straat waar wij de persoon eventueel konden verwachtten afgezet. Na ongeveer een half uur kwam de persoon aanrijden en is de persoon middels een uitpraatprocedure de auto uitgepraat. Daarbij hebben een aantal collega’s, niet allemaal, hun vuurwapen getrokken. Dit is best heftig om te zien en heftig om mee te maken maar voor ons wel de veiligste manier omdat we nooit zeker weten in welke emotionele toestand iemand verkeerd. We hebben bij de persoon, het voertuig en woning geen vuurwapen

Geschreven door